tirsdag 18. september 2012

Idag har eg vore HØGT OPPE !!!

Dette har lite og ingenting med håndarbeid å gjere men eg må berre fortelle :
 Idag har eg vore på ekskursjon til byggeplassen for Hardangerbrua. Vi har vore der ein gong tidligare så det var stas å få lov å komme inn på anlegget ein gang til :o)

Eg er ingen mester med fotoapparatet men her ser du litt av høgden til bru tårnet (Bu platået) dei ragar heile 200 meter over vannflata så det du ser her er knapt halve høgden. Leiderane (eller kva dei no heiter!) som me gjekk på og som held brutårnet fast til grunnen i forkant(sjå også bildet over)  - eg slit litt med å få fram dimensjonane men dette er ikkje småtterier...

Her er nokre av oss på veg oppover....Eg var del av første gruppe - og det var litt spennande om eg ville "tåle" desse høgdene men det gjekk heilt fint! Me fekk desverre ikkje gå heilt opp til bru tårnet fordi dei held på å klargjere til veg-banen som snart skal monterast 

Det er jo ikkje så lett å få på fram kor høgt me var men guiden vår meinte me kunne "skilte" med ei høgde på ca 150 moh.. 
Det var trygt og fint å gå/klatre seg oppover - det verste var igrunn at me var mange som gjekk samtidig og derfor var bevegelsane veldig merkbare; hengebru følelse..... !

Og hvilken utsikt! Me var vel egentlig heldige med været enn sålenge det ikkje regna ein einaste dråpe...og sola skein sågar ned igjennom sky dekket (såvidt!) 

Og rett etterpå ser vi ei regnbyge borte ved "krysset" mellom  Kinsarvik og Utne - No skal det seiast at det ikkje opplevdes så mørkt i været men med litt motlys så vart bildene mørke...

Og her er ett bilde av første vei biten ...iflg BT kjem resten i løpet av få dagar. Guiden fortalde det var berekna 4 veker før dei hadde fått på plass alle modulane.

Og til sist eit lite oversiktsbilde.
Gjett om me gler oss til denne står ferdig neste sommar og me kan reisa fritt uten å tenke på fergetider (og fartsbøller som er seint ute til neste avgang ..)


 Eg har tenkt mange gonger at eg skulle teke eit bilde på kveldstid - eg syns den er fin når den lyser opp over fjorden - men det får bli i eit anna innlegg seinare kanskje ;o)

- og no er det tilbake til nål og tråd, ønsker alle en fin-fin ettermiddag :o)

7 kommentarer:

 1. Takk for fine bilder. fint at du deler andre ting også. Hvis jeg en gang kjører over brua kan jeg tenke på da du var oppe i høyden før den ble ferdig.
  Ha en kreativ uke.

  SvarSlett
 2. Hei
  Ja det blir saker når brua blir ferdig,en snartur til byn! Eg må ha sikker vei,skal eg tør over,ikke så tøff som deg!Såg på 71 grader nord i går,da de klatret i Tyssedal,oj oj og eg som har lurt på om eg skal melde meg på..................Tvilsomt!
  Beste hilsen Quiltegleder Margrethe

  SvarSlett
 3. WOW du er ikkje til å spøke med! Så høgt veit eg ikkje om eg hadde klart å gå....trur beina hadde blitt gele då ja! Kjempeartig å ha vore der oppe når brua opnar!! Ha en flott høstkveld:)

  SvarSlett
 4. Tøffe dama!!!!! Det hadde aldri jeg gjort. Trur jeg holder meg på landjorda. Men det er en minne for livet for dere som turde! Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Og det var høgt ned!!! Ta deg ein snartur innom bloggen min Margit, ligge ein liten award til deg der :)

  SvarSlett
 6. Flotte bilder fra ei tøff dame. Må være noko å sjå fram til. Ferjer er noke herk. Vi har rikelig på Vestlandet.

  KariLklem:)

  SvarSlett
 7. For en fantastisk tur ;o). Det må bli deilig med bru istedenfor ferge. Sjøl om de har sin sjarm er det kjedelig å vente på dem. Her i nord bygges det flere undersjøiske tunneller istedenfor bruer. Greit nok, men æ trives bedre oppå vannet enn under.. God helg ;o)

  SvarSlett

Visste du at du ikke trenger å ha egen blogg for å kommentere på blogger?
Der du må velge "kommenter som" under adressefeltet, kan du velge navn/nettadresse, og da skriver du inn navnet ditt. Eller du kan velge anonym.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg